תפילה וברכות

עד איזה שעה אפשר להניח תפילין ומה אני מברך איתם

  • י"ז סיון התשע"ה

שאלה

עד איזה שעה אפשר להניח תפילין? אם אני מניח תפילין לא על הבוקר אלא בין שעות 9 עד 11 האם אני קורא ברכות השחר ועמידה? מה הכי חשוב לקרוא בזמן הנחת התפילין?

תשובה

שלום וברכה

מצוות תפילין ניתן לקיים כל היום עד לשקיעה ולכתחילה יש להניח על הבוקר מוקדם ככל האפשר.

גם בין 9 ל11 ניתן לומר ברכות השחר ותפילת העמידה וראוי להתפלל עמידה לפני 10:10 שהוא זמן תפילה בימים אלו אף אם אינך מספיק להניח תפילין מוקדם תקרא קריאת שמע מוקדם ותקרא שוב קריאת שמע עם התפילין.

בברכה,

בנימין שמאולי