שבת

הדלקת נרות שבת אם כמה נשים בבית.

  • ט"ו סיון התשע"ה

שאלה

רציתי לשאול באיזה סדר צריך להדליק נרות שבת אם יש כמה נשים בבית (אמי, אחותי ואני). כי אני יודעת שאחרי שמדליקים נרות השבת כבר נכנסת אז אי אפשר כבר להדליק אש. מי מדליק ראשון? איזה ברכה צריך להגיד? והאים יש ברכת ילדים מיוחדת שאני יכולה לקרוא? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

בנות ספרד האמא תברך ותוציא את כולן ידי חובת הברכה ולאחר מכן כולן ידליקו.

בנות אשכנז כל אחת מברכת ומדליקה בפני עצמה ויש שכתבו שלכתחילה בעלת הבית תדליק אחרונה.

המדליקה מקבלת שבת רק עובר עצהמ ולא עבור שאר הנמצאות בבית.

מה הכוונה ברכת הילדים? ברכה עבור הילדים