שאל את הרב - כללי

כתיבת הזוהר בשפה קדומה

  • י"ד סיון התשע"ה

שאלה

שלום רב, בהמשך פנייתו של גולש ותשובת הרב כי התורה ועשרת הדיברות נכתבו בעברית, תמיד שאלתי מדוע הזוהר נכתב בשפה שהוסיפה קושי רב למי שגם כך השפה העברית נלמדה בעלייה לארץ. האם בכדי שלא לסכן את העם היהודי. אבל פרקים שלמים בתפילה נאמרים בארמית. איפה ניתן ללמוד אותה כיום?

תשובה

שלום וברכה,

ארמית היתה שפה שהתלוותה תמיד לשפה העברית, יש קרובה מאוד לשפה העברית, והיו היהודים בעבר מכירים אותה היטב, במיוחד בבבל ששם היא היתה שפת הדיבור היום-יומית.
כיום תמצא בחנויות של ספרי קודש "סידור מבואר", שבו תרגום וביאור לכל מילות התפילה שבארמית, וכן את התלמוד במהדורת "שוטנשטיין" אשר מבאר את כל הגמרא בעברית פשוטה ומובנת. ספר הזוהר תורגם לעברית, במהדורה שנקראת בשם "פירוש הסולם".

שלך בברכה,
דניאל בלס