שאל את הרב - כללי

עבודה על גאווה

  • י"ג סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב! אני דתית לאומית שכבר כמה זמן מתחזקת אבל לפעמים אני קצת מרגישה שאני מתגאה על בני משפחתי שלא התחזקו כמוני,האם הרב יכול לייעץ לי איך אני יכולה לעבוד על זה? תודה רבה,שבוע טוב

תשובה

לכבוד השואלת,

מובא בספרים הקדושים עצה כדי למנוע את הגאוה, היינו במקום שיסתכל האדם על מי שלמטה ממנו, יסתכל על מי שלמעלה ממנו.

לכן, אע"פ שנכון הדבר ויתכן שאת באמת עומדת במדריגה רוחנית יותר גדולה עכשיו מאשר שאר בני המשפחה, מ"מ את תרגישי ככה רק כל זמן שאת מסתכלת "למטה" עליהם.

אבל באם תשני את נקודת ה"מבט שלך הפנימי", ו"תסתכלי" על מי שלמעלה ממך בעבודת השם, ולאן את שואפת להגיע, מסתבר שתתבטל ממך הרגשת הגאווה.

בברכה,

רב נחום