חברה והשקפה

מה היחס שצריך להיות לעולי רוסיה?

  • י"א סיון התשע"ה

שאלה

מהי העמדה כלפי העלייה מברית המועצות? מקומות עבודה רבים נתפסו על ידם והרבה יותר קשה להתפרנס בכבוד, ערך הדירות עלה משמעותית, קשה להקים משפחה ובית כשר, ואני רואה את זה לא מעט באשמת העלייה הרוסית. אבל המדינה טוענת שהם "הצילו" אותנו. כמו שהצבא "מציל" אותנו והחילונים "מצילים" אותנו. לקדוש ברוך הוא, לדעתם, אין צד בעניין. מהי העמדה כלפי העלייה הרוסית?

תשובה

שלום וברכה

כל יהודי רוסיה וכל ברית המועצות לשעבר יש להם זכות לעלות לארץ ישראל כמו לכל יהודי ואין לנו כל חלק בארץ יותר מהם, בוודאי מצוה גדולה היתה לעלות את היהודים האלו לארץ ישראל.

אולם גם ערב רב עלו עימם, אלפי ורבבות גויים שנכנסו לפה בזיופים או בניצול חוק השבות הלא מתוקן, עליהם אכן יש להתאונן על מה ולמה נכנסו לארצינו הקדושה ולהתפלל שהם יחזרו מהיכן שבאו.