שאל את הרב - כללי

מי היורש הרוחני של בבא סאלי

  • י' סיון התשע"ה

שאלה

שלום .לא ברור לי מי התלמיד המובהק של הבבא סאלי שגילה לו את תורתו ? האם זה מורדכי אליהו או שמא חתנו היה תלמידו .? הסיפור עם הפאה הנוכרית שכביכול הבבא התנגד נחרצות מעורר חשש על אמינותו של חתנו .אם הבבא כן העמיד יורש אז איפה הוא ? והאם יש לו כוחות אפילו במקצת לעומת הבבא כדי שאכן נשתכנע ?

תשובה

שלום וברכה

למיטה ידיעתי, הסבא לא הורה למישהו שיהיה יורשו.

הרב מרדכי אליהו היה גאון וקדוש ומקובל ענק נכדו של הרב כדוגמת הרב דוד אבוחצירא גם הוא צדיק וקדוש ומקובל ענק.