אמונה

חתונה עם עדים ״ לא כשרים ״ - בעלי סמארטפון.. מה עושים ?

  • י' סיון התשע"ה

שאלה

שלום הרב , אני נשוי טרי , התחתנתי לפני כחודשיים , ושמעתי לאחרונה על הפסק דין של הרב אווזנר והרב שטיינמן( יש אומרים של הרב יצחק יוסף גם ) לגבי הסמארטפונים בלי סינון .. שהם פסולים לעדות ! העדים שלי היו בעלי סמארטפונים בלי סינון .. הם אנשים מבוגרים , ישרים מאד ולומדים תורה בקביעות כל יום גם ביום וגם בלילה .. הייתכן שהם פסולים לעדות ? איך בדיוק ? פסולים לעדות זה רק נשמת חייב במלקות - עבירה במזיד .. ואם כן ? אני צריך להתחתן שוב עם עדים חדשים כשרים ??? זאת אומרת שכבר חודשיים אני עובר על מלא עבירות עם אשתי .. אני אשמח לתשובה כמה שיותר מהירה , הנושא הזה מאד מלחיץ אותי וזה גורם לי לא להרגיש טוב עם עצמי כשאני עם אשתי , תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

מרן הרב יצחק יוסף שליט"א פסק שבעלי אייפון אינם נפסלים לעדות מכוח זה שיש להם אייפון וכן הלכה.

בברכה,

בניין שמואלי