אמונה

מי שלא מאמין - יכול לנסות את ה'?

  • ח' סיון התשע"ה

שאלה

האם מי שלא מאמין בבורא העולם יכול לנסות את ה' בכך שיאמר לקב"ה: אני לא מאמין שאתה קיים ואם אתה קיים תחזיר בתשובה את כל משפחתי בתשובה שלמה תוך שנה. והאם זה מותר גם למי שמאמין, רק שאומר לקב"ה בכביכול שהוא לא מאמין - והאם זה עוזר?

תשובה

שלום וברכה

מי שאינו מאמין לא יכול לשאול על שום דבר האם מותר או אסור. הוא הרי לא מאמין בשום דבר.

מי שמאמין אסור לו חלילה לומר בשום אופן שהוא כביכול לא מאמין ואסור להעמיד אולטימטום לבורא עולם, בורא עולם לא עובד אצלינו. אנחנו יכולים להתפלל ולהתחנן אבל אין זה ביכלתינו לחייב את ה' לעשות מאומה.