שאל את הרב - כללי

לאיזה ביתספר לשלוח?

  • ז' סיון התשע"ה

שאלה

בתי היתה בכיתה א רשמנו אותה בלית ברירה לביה"ס ממלכתי דתי (מכל מיני סיבות) לא ממזמן רשמתי אותה לביס תורני , אבל המורה אמרה שצריך לרשום אותה למסגרת של חינוך מיוחד בגלל שיש לה פערים לימודיים עצומים הבעיה שהביהס של חינוך מיוחד הוא עם בנים בנות באותהכיתה והחינוך הוא ממלכתי דתי ואני לא יודעת לאן לשלוח אותה ואין לנו הרבה אופציות כי אנו גרים במושב אשמח אם הרב ייעץ לנו כיצד לנהוג.תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

הייתי מיעץ שתקחי מספרים של 3-4 הורים שעשו כבר את התכנית של חינוך מיוחד לילדיהם בשנה שעברה - תנסו לקבל מההנהלה שמות של הורים כאלו שהם יותר מתאימים למדריגת הדתיות שלכם.

אח"כ תתיעץ איתם בשיחת טלפון לראות האיך הם מרגישים מן התכנית, אם הצליח התכנית למלא את הפער, אם אפשר להשתלב אחרי שנה למסלול של לימודים רגילה, אם היו בעיות מצד שמירת ההלכה וכו'.

כי אם זה כן תכנית טובה, אז לבת בגיל 6-7 אין כל כך בעייה אם הכיתה עדיין מעורבת.

ולכן תנסו להתייעץ עם כמה מההורים שיש להם כבר נסיון עם התכנית, ואקוה שבעזרת השם, מתוך כך יתברר לכם מה לעשות.

בברכה,

רב נחום