שאל את הרב - כללי

אופק 11 עפולה

  • ז' סיון התשע"ה

שאלה

חברה הראתה לי נוסח של תפילה על שמירת הלשון שמהצד השני רשומים 7 תנאים בטרם תדבר לשון הרע לתועלת. בתחתית הדף רשום לע"נ שני אנשים שנרצחו על ידי הנאצים ימ"ש. האם אני יכולה לשדרג את הדף ולניילן ולרשום למטה לע"נ אבי שנפטר לפני מספר חודשים ? האם אני חייבת לרשום גם את השמות הרשומים ?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

אפשר לרשום את שם האבא ע"ה, ותהיה כונתך שהשמירה לדברי תורה נעשה לעילוי נשמתו.

כפי מה שהבנתי, אין שוב חיוב לרשום את השמות הראשונים.

בברכה,

רב נחום