חברה והשקפה

קרבת אלוקים

  • ג' סיון התשע"ה

שאלה

איך אני יכול להרגיש קרבת אלוקים מקיום הלכות כשאני לא מצליח להבין את טעמם, כגון סוחט, בורר, ימין על שמאל וכו'

תשובה

שלום וברכה

א. מצווה להשתדל וללמוד ולהבין את עומקי המצוות עד כמה שנוכל.

ב. והיא העיקר. כאשר האדם מבין שהלכות אלו הם רצונו הפשוט של בורא עולם וכאשר האדם נמנע מלעשות איסור הואמתבונן בליבו ואומר שהוא נמנע מעשיית דבר פלוני כי כך הוא רוצה לעשות נחת רוח לבוראו, כך גם כאשר הוא לובש את ימין לפני שמאל האדם מכוון שהוא עושה זאת כי כך גזר עלינו הבורא ולכך נעשה כך וכך כדי לעשות נחת רוח לבורא כל עולמים, הרי ברור שזה מביא את האדם לקירבה עצומה לבוראו והמצוות הנעשות בצורה זו מזככות את האדם מאוד מאוד ומביאה אותו לידי קרבת אלוקים בצורה נעלה מאוד.

בהצלחה,