שאל את הרב - כללי

האם הנשמה של צדיק עולה יותר כשאומרים תהילים ליד קיברו?

  • א' סיון התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום. 1) האם הנשמה של צדיק או מישהו אחר עולה יותר כשאומרים תהילים ליד קברו, מכשאומרים במקום אחר לא ליד הקבר. וא"כ למה? 2) מדוע הדלקת נר לכבוד הנפטר מעלה את נשמתו, איזו זכות יש במעשה הזה שהיא תעמוד לנפטר, הרי אין במעשה מצוה כמו נתינת צדקה או לימוד התורה. 3) אומרים על מי שנהרג על קידוש ה' הרי נשמתו נשמה גבוה של צדיק גמור, אמנם איך אפשר לומר זאת כשיש מתוך אותם הנהרגים מחללי שבת בפרהסיה ובעלי מידות רעות. תודה.

תשובה

שלום וברכה

חלק מנפשו של הצדיק שורה על הקבר ולכן יש מעלה מיוחדת בהשתטחות על קבר הצדיק.

2. http://www.hidabroot.org/he/question/26411

3. לא נכון שנשמתו היא כשל צדיק גמור. יש לזה מעלה מיוחדת מאוד להיהרג על קדושת השם אולם מעלת הנשמה תיקבע לפי כל מה שעשתה בחייה ובצירוף הפטריה על קידוש ה'.