שאל את הרב - כללי

האם מותר לפנות קברי גויים?

  • א' סיון התשע"ה

שאלה

האם מותר לפנות קברי גויים? ואם כן מדוע? מה ההבדל בין נשמות יהודים לנשמות גויים?

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור במענה.

לא הבנתי בדיוק את השאלה.

יהודי שהוא חייב בתרי"ג מצוות, הוא הולך אצל הרב לברר את ההלכה בנוגע לאחת המצוות.

אומות העולם אינם חייבים אלא בז' מצוות בני נח.

אם כן לא הבנתי בדיוק מי שואל את השאלה אודות פינוי קברי גויים:

האם הוא בית קברות גויים שביד ישראל? אם כן צריך לעניין איך נעשה דבר כזה - אולי שייך לנדון חוקי המדינות.

האם הוא בית קברות גויים שביד גוי? הרי לכאורה אין פינוי קברים שייך לאחד מז' המצוות, ואם כן מה השאלה?

בקשר לשאלה אודות נשמת יהודי, מבואר בספר תניא פרק ב, שלכל יהודי, בנוסף לחלק הנפש שיש לכל בני אדם, ישנו "נפש אלוקית", ע"ש.

בברכה,

רב נחום