שאל את הרב - כללי

התקרבות, וסטירת הלי שחטפתי..

  • א' סיון התשע"ה

שאלה

שלום מכובדי, התקרבתי לאחרונה לדת באמצעות צפיה בהידברות ובפרט התחברתי לדברי הרב זמיר כהן, ופנייתי לכן רלוונטית כלפיו. בעבר, שנות ה90 לערך, אומר שאני ניצול מ-עמותת "ערכים" וסדנאותיהם, אשר אליהם נשלחתי בהטעיה ומרמה ממקום עבודתי. בעקבות "מסעי" שם והיחלצותי מהם עברתי שברון לב ומפח נפש קשה משם עקב זילזול בוטה והתעלמות מ-פגיעה ברורה בנפש של אורח הסדנא שראיתי, עקב שימוש באמצעים בלתי מוסריים.. ואף בלתי חוקיים!. תוך כדי צפיה בשיעור של רב על דיני נפשות בערוצכם, נחרדתי לפתע לקרוא בכתובית שהרב הוא רב ששיך ל-"ערכים", הוא עוד מעביר השיעור על חאט גהנום וכו. הרגשתי באותו הרגע שקראתי את הכתובית שחטפתי סטירת לחי ואגרוף בבטן, כך חשתי. ואני אפילו נסער. עקב זה, אני חש שאמוני ברב מטולטל, גם שאיני רוצה להטיל ספק בהתקרבותי, הדבר בוער בבטני ומקשה עלי. פניתי הישירה לכבוד הרב היא מכיוון שלהבנתי הוא המעסיק ומשדר אצלו רב מ"ערכים".. בערוץ הידברות. האם טעיתי , ולא מדובר בעמותת "ערכים" כפי שאנוכי נאלצתי להכירה? וישיר יותר אשאל, מה קורה פה האם הידברות היא המשכה של אותה תעשיה חסרת רסן איומה? במחילה על הדברים המורכבים שאני מביא פה, אך העוון שנגרם לי הצית מדורה שהייתי בטוח שכיביתי לפני הרבה שנים. ממתין בכליון עניים לתשובת הרב המכובד זמיר. ירון

תשובה

שלום וברכה

א. האם נוכל להבין איפה הם גמרו לך עוול?

ב. איחן לנו כל קשר או שותפות בערכים. אנו יכולים מפם לפעם להשתמש בחומרים שלהם.

נשמח מאוד לסייע לך עוד ככל הצורך.

בהצלחה,