שאל את הרב - כללי

דחוף-לספר לבחור שאני לא בתןלה

  • כ"ט אייר התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה לפני זמן מה היה לי חבר ולצערי הרבבב נפלנו ולא שמרנו בכלל נגיעה וקרה מה שקרה וכיום אני לא בתןלה לאחר זמן מה ניפרדנו כיום אני טיפה היתחזקתי והיה לי דייט ראשון עם בחור והוא ניסה לשאול אותי עם הה משו עם הבחור אמרתי לו שאני עדין לא מרגישה פתוחה לדבר אתו על זה עכשיו אני שוברת תראש איך לספר לו ואני מאוד מפחדת שהוא לא ירצה אותי בגלל זה ומצד שני אני יכולה קצת להבין אותו אני צכה דחוף עזרה איך להגיד לו את זה וגם להסביר שאני מאוד אבל מאוד מתחרטת על זה תודה רבה ויום טוב

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה  עקב רוב פניות לאתר.

ככל הנראה שאלתך היתה מוגבלת בזמן, ולכן יתכן שאת כבר אינך צריכה את התשובה, ואתך הסליחה.

באופן כללי נכתוב, שאם הבחור שאת הולכת על דייט איתו בשביל למצוא חתן הוא באמת זיווגך, את תראי שהוא יבין אותך, ולא יפסול אותך בעזרת השם משום מה שקרה; ובפרט שאת מתחרטת ועושה תשובה על זה.

בברכה שתזכי למצוא את מי שהוא זיווגך האמיתי, ושתחושי בזה מי הוא, ושתזכי להתחתן בשעה טובה ומוצלחת, ולעשות תשובה שלימה לפני אדון כל  שהוא מקבל את השבים אליו ברחמים.

אגב, יתכן שאין צורך לגלות מידע זו עד אחרי כמה פגישות ראשונות, ואם יש עדיין צורך, יש לך להתיעץ על כך עם הרב/רבנית המדריכה אותך.

בברכה,

רב נחום