תפילה וברכות

האם צריך לברך על עשיית מעקה?

  • כ"ח אייר התשע"ה

שאלה

בע"ה, אני בונה תוספת לבית שלי. והגעתי לבניית המעקה ואינני יודע האם לפי מר"ן יש צורך לברך על עשיית מעקה בשם מלכות? תודה

תשובה

שלום רב,

יש לברך על בניית מעקה, והברכה היא: "ברוך וכו' אשר קדשנו במצוותיו וציוונו לעשות מעקה". ויש לברך כאשר הפועל מסיים את עשייתו, לפני המכוש האחרון שעשוי לחזק את המעקה, שאז הוא עובר לעשייתן.

מקורות: הגר"ע יוסף זצ"ל בספר הליכות עולם חלק ז' (עמוד קעה). ואף על פי שבספרו שו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק אורח חיים סימן כב אות כו) כתב, שאין לברך על עשיית מעקה. וכן בהסכמתו לספר "בנה ביתך" כתב, שבמקום שאין מנהג ברור לברך על עשיית מעקה, שב ואל תעשה עדיף, ולא יברך. מכל מקום מה שכתב בספרו הליכות עולם הנ"ל היא משנתו האחרונה. וכן ראה בספר ילקוט יוסף שובע שמחות חלק ב' (עמוד תרעו, סעיף כב). וכן פסקו בשו"ת יצחק ירנן חלק ח' (סימן מא) ובשו"ת דברי דוד חלק ד' (חלק אורח חיים סימן יא).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס