שאל את הרב - כללי

מה אשמים עמון ומואב בחטא אימותיהם עד כדי כך שלא נקבל אותם בקרב עמנו

  • כ"ח אייר התשע"ה

שאלה

מה אשמים עמון ומואב בחטא אימותיהם ,עד כדי כך שלא נקבל אותם בקרב עמנו?

תשובה

שלום וברכה,

העמונים והמואבים כבר נכחדו ואינם, כך ששאלתך היתה רלוונטית רק בתקופת המקרא. מכל מקום התשובה היא, שהתורה עצמה העידה על אותן תרבויות של מואב ועמון שפשעו ביותר, ובעקבות פשעים אלה שהיו מקובלים בהמון העם והיו נחלת הכלל, גם הבאים להתגייר מהם - אין גיורם שלם.
אולם לא דיברה התורה על המואביות, שהרי נשים נוהגות ללכת אחרי בעליהן ולכן היו יכולות להתגייר. והרי לך דוגמה לאשה צדקנית שבחרה בעצמה להתגייר - רות המואביה. אך עצם העובדה שהמקרה של רות היה כה נדיר בעם ישראל, יכול ללמדך על התרבות המואבית המסואבת שהיתה רחוקה מרחק רב מן התורה, ורצונם ביהדות היה מהם והלאה.

בברכה,
דניאל בלס