חברה והשקפה

שישים ריבוא

  • כ"ח אייר התשע"ה

שאלה

שלום הרב. ידוע שנשמות ישראל בשורשן לא עולות על על 60 ריבוא . אם כך, כיצד יתכן שבני ישראל יצאו ממצרים 60 ריבוא רק הזכרים שבהם שמעל גיל 20? זאת אומרת, לא מונים כאן את הנשים והטף.. לגבי הנשים אני יכולה להבין שהנשמה מתחלקת ל2 - נקבית וזכרית.. אך מה לגבי הטף שחיו באותה התקופה? האם אינם נכללים בין שורשי נשמות ישראל?

תשובה

שלום וברכה

גם הטף של אותה תקופה הם חלק מנשמות הוריהם הכלליות, כמו כן לא מוכרח שנשמת ההורים היתה הנשמה המרכזית של חלק נשמה זה, ניתן לומר שביציאת מצרים היתה נציגות אחת לכל נשמה כוללת שהיתה אז בין יוצאי מצרים מבן 20 ומעלה.