שאל את הרב - כללי

הברכה

  • כ"ה אייר התשע"ה

שאלה

אחי שמו יצחק נ"י והוא כהן.בימים אלו הגיע לגיל יובל עבר הרבה מאוד בעיות בריאותיות קשות הנני מבקשת מכבוד הרב שיכתוב לי ברכה לברכו מבלי רמז לעברו אלא לבאות ב"ה אחי איש חסד גדול,צנוע,ובלי עין הרע עם עוד מעלות גדולות

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

לפי הנראה לי, בלי להזכיר את העבר, תוכלי להתפלל בשביל האח ולתת לו ברכה: שיזכה לשלום בבית ולתמיכה ממושכת ממשפחתו, ויזכה להמשיך במעשי החסד שלו ובדרך הצניעות, ובזכות מצוות ומעשים טובים0 אלו, יהי רצון שיסולקו מעליו מכאן ולהבא כל הדברים המפריעים ומונעים ממנו מלקיים את המצוות ביישוב הדעת.

בברכה,

רב נחום