שאל את הרב - כללי

האם השכינה לא זזה מציון שמואל הנביא?

  • כ"ד אייר התשע"ה

שאלה

לרב שלום, באחת מההרצאות של הרב, אם אני זוכרת נכון, הרב דיבר על כך שכתוב בזוהר הקדוש שהשכינה לא זזה מציון שמואל הנביא זיע"א. אשמח לקבל את המקור לכך

תשובה

שלום רב,

לא ידוע מקור מפורש שנאמר כך על ציון שמואל הנביא, אולם כן מופיע בתיקוני הזוהר (תיקון שילוח הקן) שכאשר אין צדיקים אמיתיים בדור, השראת השכינה היא על צדיקים ישיני עפר בקברם.

וע"ע בליקוטי מוהר"ן תנינא (תורה קט) שמסביר מה שנאמר (תהלים לז כט) "צדיקים יירשו ארץ" שצדיקים אמיתיים יורשים ארץ ישראל, שזוכין שמקום גניזתם הוא קדוש בקדושת ארץ ישראל ממש. יעויין שם.

וכן ע"ע בשו"ת תשובות והנהגות חלק ג' (סימן סא) שהביא בשם הגאון המקובל בעל ה"לשם שבו ואחלמה" שאמר, כי בקברי צדיקים אמיתיים בחוץ לארץ השכינה שורה, ומקום זה חשוב כארץ ישראל. יעויין שם.

בברכה,

הלל מאירס