תפילה וברכות

האם מותר לחלוץ תפילין בפני רבו

  • כ"ג אייר התשע"ה

שאלה

אני לומד בבית ספר בבית אל. אחרי התפילה, יש דבר תורה של הרב. האם מותר לי להוריד/לקפל תפילין של יד/של ראש בישיבה?

תודה

תשובה

לכבוד השואל,

בסימן לח במשנה ברורה ס"ק לה פירש שהלכה זו רק שייכת לגבי רבו המובהק.

ובש"ך ביור"ד סימן רמ"ב ס"ק יב האריך להבהיר שרבו מובהק פירוש שקיבל רוב חכמתו ממנו בחלק אחד של תורה, אם מקרא, אם משנה, אם תלמוד וכו'.

ולכן רק אם למדת רוב חכמתך בתחום מסויים בתורה מן הרב יש את הזהירות הזו - ואם לא, מותר לך לחלוץ.

ואפילו ברבו מובהק, איתא בברכי יוסף שם בסימן לח, שכהיום בקלות אפשר לחלוץ את התפילין של ראש באופן שלא יגלה את ראשו לפני רבו - ואם נזהר בזה מותר לחלוץ תפילין של ראש אפילו לפני רבו מובהק.

ותפילין של יד תמיד מותר.

בברכה,

רב נחום