חגים ומועדי השנה

תפילה בהדלקה בל"ג בעומר

  • י"ז אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי עוד שאלה.

היום בעז"ה כשאדליק נר לכבוד הצדיק רבי שמעון בר יוחאי, אני רוצה לומר תפילה שמתאימה, הבנתי שיש תפילה שאפשר לומר ליד הנר שמדליקים לזכותו. אפשר בבקשה לומר לי את התפילה?

תודה

תשובה

שלום רב,

בספר נטעי גבריאל פסח חלק ג' (עמודים שנא-שנב) הביא מספר מסע מירון בשם ספר שער שמעון נוסח תפילה כדלהלן: הריני מתנדב שמן למאור לעילוי נשמת רשב"י ע"ה, כדי שהקב"ה בזכות רשב"י יצילנו, לי ולאשתי ולבני, מכל חולי ומכאוב, ונהיה בראים דשנים ורעננים, ויצילנו מכל צרה וצוקה, ומכל מיני פורעניות המתרגשות לבוא לעולם, ונהיה שקטים ושאננים. ויהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו, שעל ידי הדלקה זו תזכנו לבני חיי אריכי ולמזוני רויחי, ותתן לנו חיים ארוכים.

בברכה,

הלל מאירס