שאל את הרב - כללי

דרישת עבודה עם סופרים אפיקורסים

  • י"ז אייר התשע"ה

שאלה

שלום, אני לומדת תואר ראשון לשפה הע֪ברית והרבה פעמים עלי להגיש עבודה על אמנים אפיקורסים שעזבו את הדת כמו חנוך לוין וזה כולל הרבה חוסר צניעות ומאוד מפריע לי.אני חייבת להגיש את העבודה כי אני מקבלת מלגה על הלימודים.האים יש בעייה הלכתית בזה?

תשובה

לכבוד השואלת,

על פי הלכה אסור לקרוא בדברי אפיקורסות, וכמו שנצטיוונו בלא תעשה בתורה: "ולא תתורו אחרי לבבכם" - אלו דברי מינות.

כמו כן אסור להתעניין בדברי זנות וחוסר צניעות, שזה נקרא בלשון חז"ל "מגרה יצר הרע אנפשיה" ח"ו, וגם פותח את רעיוני האדם לכל מיני כיוונים של ידיעה בתועבות שיכול בקלות לגרום לאדם נזק של ממש בחלקים מסויימים בהמשך חייו. וכמובן שזה טוב שכל זה מפריע לך, וחייבת את להפסיק לחשוף את עצמך ואת דעתך לדברים מזיקים כאלו.

לכן, ככל הנראה לי, יש לפנות להנהלה ולבקש מהם על פי החוק של חפשיות הדת, שהם יכבדו לחיובי הדת שלך ושהמורה יתן לך אפשרות של השלמת העבודות בטקסטים כאלו שהם מותרים לך על פי ההלכה. ואם המורה אומר שזה  בלתי אפשרי הרי יש בזה תביעה עליהם לגבי כיבוד דתיות; ועכ"פ אם אין ברירה אחרת תצטרכי לעבור לקורס אחר המקביל שאין בה חיוב ללמוד דברי איסור.

בברכה,

רב נחום