שאל את הרב - כללי

חלומות קשים

  • י"ז אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב (אני שולח את השאלה הזאת בפעם השנייה כי בגלל תקלה לא קיבלתי מיילים במשך שבוע) כבר כמה שנים שאני חולם חלומות קשים ביותר שאני קובר אנשים וילדים וזה מאוד מפחיד.לפני כמה שנים כתבתי לכם על זה ושאלתי האם זה יכול להיות בגלל שעשיתי הפלה עם חברה שלי ועניתם לי שייתכן מאוד שזו הסיבה, והפניתם אותי לרב בצרי. באמת מאז החלומות פחות קשים ובאים בתדירות הרבה יותר נמוכה ואני חולם על אנשים ולא על ילדים. אבל עדיין אני רואה גופות וקברים.ברוך ה' חזרתי בתשובה באופן מלא לפני כמה שנים וכמובן שאין לי חברה.אני בן 34 ולא נשוי. מה רוצים לומר בשמים?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור במענה.

הייתי מיעץ שתנדב למספר חודשים חלק מן המעשר כספים שלך לארגון "אפרת" העוסק במניעת הפלות.

כאן הלינק:

http://www.efrat.org.il/hebrew/partners/?id=104

כי בענין הזה אשר אולי היה חטא במניעת מתן האפשרות לנשמה מסוימת להגיע לעולם - התשובה הראויה תהיה ב"מידה שוה", דהיינו, שאתה תביא עכשיו לידי האפשרות שעוד נשמות יוכלו כן להגיע לעולם, ודוקא נשמות כאלו אשר בלי פעולתך והתערבותך לא היו מצליחות להגיע לעולם. ונמצא שבמקום להיות סיבה למניעת נשמות לרדת לעולם, אתה עכשיו נעשית ונהיית סיבה לנשמות כן לרדת לעולם.

והואיל ואתה עושה כל עקב מה שאירע בעבר, הרי זה נחשב לזכות לעובר שנפטר, ויתכן שעל ידי זה תתקן את מה שהיה ושוב לא יפריע לך החלומות.

בברכה,

רב נחום