חברה והשקפה

מושלמות

  • ט"ז אייר התשע"ה

שאלה

למה ה' לא ברא את האדם מושלם-בכל התחומים?

תשובה

שלום וברכה

תכלית הבריאה היא שברואים ישלימו את עצמם ואעתיק לך את הנאמר במדרש רבי תנחומא

שאל טורנוסרופוס הרשע את רבי עקיבא איזה מעשים נאים, של הקב"ה או של בשר ודם, אמר לו של בשר ודם, אמר טורנוסרופוס הרי השמים והארץ יכול אדם לעשות כיוצא בהם, אמר לו רבי עקיבא לא תאמר לי במה שהוא למעלה שאין בריות שולטין עליו, אלא אמור דברים המצוין בבני אדם, אמר לו למה אתם מלין, אמר והלא הייתי יודע שבדבר זה אתה שואלני ולכך הקדמתי לך שמעשה בשר ודם נאים משל הקב"ה, הביא לו שבולים וגלוסקאות אמר לו אלו מעשה הקב"ה ואלו מעשה בשר ודם. אמר לו טורנוסרופוס אם הוא רוצה במילה למה אין הולד יוצא מהול ממעי אמו, אמר לו רבי עקיבא ולמה שררו יוצא עמו והוא תלוי בבטנו ואמו חותכתו, ומה שאתה אומר למה אינו יוצא מהול, לפי שלא נתן הקב"ה את המצוות אלא לצרף בהן את ישראל, שנאמר (משלי ל, ה) כל אמרת אלוה צרופה: