חברה והשקפה

למה השם נותן לאדם קשיים ונסיונות

  • ט"ז אייר התשע"ה

שאלה

1.למה ה' נותן לאדם קשיים ונסיונות?-כדי שיתפללו אליו, זאת אומרת שה' כן צריך את התפילות שלנו והוא מחכה שנתפלל אליו!-האם ה' גורם לנו להתפלל אליו-כדי להשלים חסר? 2. למה אדם מתפלל על קשיים או מחלות אם זה לטובתו?-למה ה' לא מראה לאדם מה לטובתו ומה לא?

תשובה

שלום וברכה,

1. הנסיונות והקשיים נועדו כדי לכפר על עוונות, או להגדיל שכרנו לעולם הבא.
המטרה של התפילה היא לקרב אותנו לקב"ה, כדי שלא נזדקק לייסורים שבשבילם אנו מתפללים. כל תפילה היא מקרבת לקב"ה, ומשלימה את החסר בנפשנו.
ה' רוצה שנתפלל כדי שנמלא את החסר.

2. כל מה שעושה ה' הוא לטובה, אך יש טובה גלויה ויש טובה נסתרת. והתפילה היא בקשה לטובה גלויה.
אדם שיש לו את מידת הביטחון יכול לקבל את הייסורים באהבה ובאמונה, ולא להתפלל על רפואתו.
אך אדם שמרגיש עדיין צער או טרוניה בגלל הייסורים שלו - סימן שעדיין אין לו את מידת הביטחון הזו, והוא חייב בתפילה. כי התפילה היא זו שתקרב אותו לבורא עולם ותשלים את חסרונו.

להסברת הנושא בהרחבה, יש לקרוא בשתי כתבות הבאות:

למה הקב"ה רוצה שנתפלל? מדוע אינו נותן מיד?
http://www.hidabroot.org/he/article/2927

אם הכל לטובה - אז למה צריך להתפלל?
http://www.hidabroot.org/he/article/3024

בברכה,
דניאל בלס