שבת

קידוש שישי

  • ט"ז אייר התשע"ה

שאלה

האם זה משנה אם עושים את הברכה של היין והחלות של שישי בעמידה או בישיבה? האם זה תופס גם לגבי השירה של "שלום עליכם" ? שאלה אחרת -אם שותים מרק ומוסיפים קרוטונים או חתיכות של לחם .איזה ברכה ראשונה ואיזו אחרונה עושים?האם זה משנה במקרה שהמרק ספוג בלחם ואין כמעט נוזל או במרק שרובו מים ורק חתיכות מעטות של לחם בתוכו?

תשובה

שלום וברכה

את הקידוש יש מקפידים לעושת בעמידה כי הקידוש היא אמירת עדות שבורא עולם ברא את העולם ולכן יש לאומרו בעמידה וכך דעת האר"י הקדוש.

יש הנוהגים לומר בישיבה כי ברכות הנהנחין דווקא בישיבה.

ברכת המוציא על החלות מברכים רק בישיבה.

אמירת שלום עליכם נהוג בכל תפוצות ישראל לומר בעמידה דווקא לכבוד המלאכים הבאים לבקר אותנו.

ברכה על קרוטונים היא בדרך כלל בורא מיני מזונות. אם רוב הצלחת היא קרוטונים ויש רק מעט מרק הברכה היא רק מזונות אם יש הרבה מרק ומעט קרוטונים מברכים שני ברכות על המרק שהכל ועל הקרוטונים מזונות.