האם מותר לשטוף את הפנים לפני נטילת ידים

  • ט"ו אייר התשע"ה

שאלה

אני קצת מבולבלת מצד אחד אמרו לי שחובה דבר ראשון לעשות נטילת ידיים. מצד שני אמרו לי שאסור לברך לפני ששוטפים פנים ושוטפים את הפה כי זה הבל פה. אז מה הסדר הנכון?

תשובה

לכבוד השואלת,

הסדר הנכון: 1. ליטול ידיים ג' פעמים (בסירוגין); 2. ללכת לשירותים; 3. ליטול ידיים שוב ביציאה מן השירותים; 4. לרחוץ הפנים [ואפילו אם חיסר רחיצת פנים, אינו אסור לברך]; 5. לשטוף הפה (חוץ מביום התענית); 6. לברך הברכות של הבוקר [המשפט: "מודה אני לפניך...וכו' מותר לומר קודם הכל, גם קודם היציאה לשירותים, וגם קודם רחיצת הפה, לפי שלא נזכרת בה שם השם].

בברכה,

רב נחום