איך לנהוג במאכל עם הכשר הרבנות?

  • י"ד אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אם קיבלתי דבר מאכל כלשהו שכשרותו היא "רבנות" כזו או אחרת, בעוד שאני נוהגת בע"ה ב"נ לאכול מהדרין. האם אני יכולה לתת אותו במתנה לאדם שלא מקפיד, ובלבד שיברך עליו? או שעדיף להשליכו לפח - ואז, מה על "בל תשחית"? אודה לתגובתך כתמיד.

תשובה

שלום רב,

מותר לך לתת את המאכל למי שאוכל את ההכשר הזה - אם הוא יברך עליו. ואם את רוצה תוכלי גם לזרוק לפח, ואין בזה איסור "בל תשחית", כי איסור זה נאמר דווקא כשאדם משחית דברים סתם בלי סיבה, אולם כאן יש לך סיבה - שהרי את מקפידה לאכול רק מהדרין.

בברכה,

הלל מאירס