תפילה וברכות

האם חייב לקיים תפילה בנץ כשמתפללים לא מגיעים

  • י"ד אייר התשע"ה

שאלה

(אני אשאל את השאלה כאילו אני הגבאי של בית הכנסת, וכך אדע מה לעשות בתור אחד המתפללים שם וגם אדע מה להגיד לגבאי לעשות.) אני גבאי בבית כנסת בלוס אנג'לס, ולצערי הרב, הציבור שמתפלל בבית הכנסת הוא ציבור מעט קשה (עצלן)......אנחנו אף פעם לא מתפללים שחרית בנץ ובימי ראשון - בגלל שזהו יום חופש אצל הגויים, אז גם הציבור נצמא בחופש והם מדיעים לתפילה בערך שעתיים לאחר הנץ. השאלה היא - האם אני צריך לפתוח את בית הכנסת בזמן, ולהתחיל את התפילה בזמן כדי להספיק את הנץ - גם אם אין לי מניין? אשמח מאוד לקבל עצות לשיפור המצב כי זה מאוד חורה לי.......... תודה רבה ויום נעים - אייל בן דוד שטרית. (אני אחד המתפללים שם ואני בבקרים נוסע לבית כנסת אחר בשביל להספיק את הנץ אך זה כואב לי לראות שגבאי בית הכנסת מעוניין להתחיל בנץ, ואף הוא פותח את בית הכנסת בזמן ומחכה בכל יום מחדש למניין שאולי יגיע להתפלל בנץ - אך זה לא קורה ולא נראה לי שזה יקרה) מה עושים?

תשובה

שלום וברכה

אם רוב הציבור אינו יכול להגיע בנץ, יש לקבוע לכתחיהל זמן סביר שכולם בעז"ה יגיעו.