שאל את הרב - כללי

בנוגע לנסיון של החכמים לגנוז את ספר יחזקאל

  • י"א אייר התשע"ה

שאלה

אל כבוד הרב שליט"א. כשרצו החכמים לגנוז את ספר יחזקאל אחת הסיבות היתה הפסוק "נבלה וטרפה...לא יאכלו הכהנים" (הרי גם לישראל אסור לאכול נבלות וטריפות) שאלתי היא עד שלא פירש חנניה בן חזקיה בן גוריון את ספר יחזקאל - מדוע אם כן הם לא חשבו לגנוז גם את פרשת אמור שבתורה עצמה הרי גם שם כתוב "נבלה וטרפה לא יאכל לטמאה בה..." ומדובר שם על כהן ומצד שני אם נגיד שאת פרשת אמור אי אפשר לגנוז אפילו שלא מובן לנו - גם את ספר יחזקאל אי אפשר לגנוז כי בסופו של דבר הוא אומר את מה שכתוב בתורה...? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

חידושי הגרי''ז מסכת מנחות דף מה עמוד א :  שם בגמ' וכל נבילה וטריפה מן העוף ומן הבהמה לא יאכלו הכהנים כהנים הוא דלא יאכלו הא ישראל אכלי והנה צ''ע מ''ש דלא קשיא ליה על מקרא שבתורה שכתוב כן ויקרא כ''ב ח נבילה וטריפה לא יאכל לטמאה בה דפשטיה דקרא דקאי על זרעו של אהרן ע''ש אלא דנראה דהתם איירי לענין טומאת נבלת עוף טהור דמטמאה בבית הבליעה וע''כ שייכי לכהנים להזהירם על הטומאה משא''כ הכא דאיירי גם בבהמה א''כ מ''ש דמזהיר על איסור אכילה לכהנים יותר מישראל שוב נמצא כתוב כ''ז בחידושי הרשב''א למנחות.