שאל את הרב - כללי

איך רבי עקיבא זכה להגיע למה שהגיע

  • י"א אייר התשע"ה

שאלה

שלום הרב, איך רבי עקיבא זכה להיות רבי עקיבא? איך אנחנו יכולים לזכות להיות בני אדם גדולים באישיות ובמידות כמו גדולי דור של פעם? הצדיקים האמיתיים שהיו פעם כמו רבי עקיבא ורבי שמעון בר יוחאי... איך מגיעים לרמה כזאת? תודה

תשובה

לכבוד השואל,

הגדלות שאנו צריכים ללמוד מן ר"ע ורשב"י זי"ע, היינו שהם ממשו את כל הפוטנציאל שהיה טמון בהם, ולכן נתגלה גודל נשמתם ואשיותם.

כמו כן, על כל אחד מאתנו מוטל לממש את הפוטנציאל שלנו, ועל ידי כן תאיר הנשמה האלוקית שבקרבינו  באופן שאינו פחות חשוב לבורא עולם מאשר עבודת הצדיקים האלו.

הדרך להגיע למימוש הפוטנציאל היינו על ידי לימוד התורה, שמירת המצוות וההלכה, תיקון המידות, ותפלה תמידית להשם יתברך שיזכנו ויסייענו לגלות את אותם הכוחות האלוקיות הטבעיות והמיוחדות שלנו, הטמונים בשורש הנשמה המיוחד של כל אחד ואחד מאתנו.

בברכה,

רב נחום