זוגיות

שידוכים - מה השאלות העיקריות שצריך לשאול בברורים לגבי בחורים?

  • ט' אייר התשע"ה

שאלה

לכבוד הרב שלום, אני בחורה חרדית בת 24 שיוצאת לשידוכים, מה השאלות העיקריות שצריך לשאול בברורים לגבי בחורים? ובנוסף לכך יצאתי עם בחורים חוזרים בתשובה ולא הכי מסתדר, האם זה בסדר להגיד שאיני מעוניינת לצאת עם בחורים חוזרים בתשובה ורק מרקע חרדי או שזה ניקרא לפסול סתם ? והאם זה בסדר לצאת גם עם בחור שעובד ולומד או רק לומד ,האם אין סתירה בין שני הדברים, שהרי תמיד אומרים שצריך לדעת מה השאיפה בעתיד ? תודה מראש הודיה

תשובה

לכבוד השואלת,

האדמו"ר רבי אהרן מבעלזא ז"ל היה מיעץ לבדוק אודות1) מדות טובות  2) יראת שמים ו3) בריאות בגוף ובנפש.

כדאי גם לברר אודות מטרות רוחניות זהות, והאפשרות שלו לנתינה ולשים את צרכי הזולת מעל צרכיו הפרטיים.

לגבי ההעדפה שלך בשידוכין, את יכולה להגיד: "אני מעדיפה מישהו מרקע חסידי", ואין באמירה זו משום לפסול את הבעלי תשובה.

לדעתי זה כן בסדר לצאת עם בחור שגם עובד, מכיוון שהעיקר הוא פנימיותו, ואת זה את כבר תבחיני בפגישות, ואם הוא באמת בשבילך, אז הוא גם יסכים שעיקר השאיפה לעתיד הוא לגבי ההתעלות וההתקדמות ברוחניות;

ולגבי סידר מצב הטכני של מקור הכנסה לפרנסה, אתם כבר תוכלו לסדר בינכם לבין עצמכם אם הוא בעצם מתאים מכל שאר הכיוונים. ואיני רואה בזה סתירה להתקדמות ושאיפה לרוחניות.

בברכה,

רב נחום