שאל את הרב - כללי

מדוע מקיימים את מצוות בירת המילה דווקא באיבר הזה ולא באיבר אחר בגוף?

  • ט' אייר התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, מדוע מקיימים את מצוות ברית המילה דווקא באותו איבר ולא באיבר אחר בגוף? תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

על פי תורת הפנימיות, האבר הזה הוא כנגד מידת היסוד באדם, אשר מידת היסוד ענינו הוא "ההתקשרות לדברים גשמיים".

על פי השקפה ניתן לומר, שהואיל ועל פי היהדות אנו מחוייבים, שכל התקשרותינו לענינים גשמיים מחוייב להיות בכונה להתקשר לבורא העולם ולא לצורך ההנאה הגשמית שבהם לבד (עי' בשולחן ערוך, אורח חיים סימן רלא), לכן אנחנו עושים מעשה מיד עם לידת תינוק לסייע לו, שתהיה התקשרותו לדברים גשמיים בשאר כל ימי חייו, לצורך עבודת בוראו ולא לצורך עצמו בלבד.

בברכה,

רב נחום