שאל את הרב - כללי

איסור ייחוד במקום העבודה

  • ח' אייר התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול שאלה בנוגע להלכות ייחוד. האם מותר לאישה/ בחורה להימצא במשרד שרק היא ועוד גבר נמצאים בו(כל אחד בחדר אחר) ודלת הכניסה היא עם קוד. (חשוב לציין שהמאבטח יודע את קוד הכניסה אבל אי אפשר לדעת אם הוא יכנס ) תודה רבה.

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

המצב הזה לכאורה כן נחשב לייחוד - הואיל ואינם מצויים אנשים הסובבים בחוץ שיכולים ליכנס.

ואע"פ שיש מאבטח שיודע את הקוד, מ"מ אינו מצוי כלל שהוא יכנס למשרד פרטי - אפילו באמצע שעות היום - וכל שכן בלילה.

ולכן אין להשאר במצב כזו אלא ביום בשעות כאלו שמצוי שאנשים עוברים ושבים יכנסו למשרד - וגם זהו דוקא כשאין הדלת הכניסה נעולה, ויוכל כל נכנס להכנס כשרוצה.

ובדיעבד אם את נקלעת למצב כזו, הדרך להנצל מאיסור ייחוד בדיעבד היינו, לנעול את עצמך בתוך חדרך באופן שאי אפשר למשהוא מבחוץ להיכנס בפנים, עד שאת מסיימת את העבודה (ואז יש לצאת מיד מן החדר לדלת היוצאת מן המשרד).

בברכה,

רב נחום