שאל את הרב - כללי

האם מותר לנכה מרותק למיטה לצפות בסרטים כשרים

  • ז' אייר התשע"ה

שאלה

כבוד הרב בהמשך לשאלתי הקודמת האם אפשר להראות סדרות אמריקאיות לא פרובוקטיביות חלילה לאדם חולה המרותק למיטה להלן פרטים נוספים: הוא חולה במחלת דיכאון קשה ועל כן מרותק למיטה יוצא ישיבת באבוב שבאמריקה שומר מצוות ובמענה לשאלה למה לא שיעורי תורה בצפייה מהמיטה ענתה הרבנית שהוא לא מסוגל להתרכז וזו בדיוק הבעיה. לכן הוצע להם להקרין לו סרטים / סדרות. להלן הצעות נוספות לבחינת הרב: א. סרט החיים יפים (על השואה כי אמרה שזה נושא שמדבר אליו ב. סרט רשימת שינדלר כנ״ל ג. סרט אושפיזין עם בעל התשובה שולי רנד ד. סרט מקימי. עפי רב המכר של בעלת התשובה נעה ירון ה. סדרה מצליחה על העולם החרדי שטיסל ו. סדרה כנ״ל. החצר תודה רבה כבוד הרב. כתמיד

תשובה

שלום וברכה

ניתן להקל. ישתדל להסיט את עינין בעת ראיית נשים. כמו כן ניתן להראות לו סרטי נשיונל גיאגרפיק.