שאל את הרב - כללי

פירוש השם אנאל

  • ז' אייר התשע"ה

שאלה

שלום רב..! האם השם אנאל הוא שם טוב לבת ומה המשמעויות שלו תודה..!

תשובה

לכבוד השואל,

את זה מצאתי:

"השם אנאל לקוח מן השפה העברית, ומורכב משילוב של המילים "אנא" ו- "אל".

המילה "אנא" מתייחסת אל חיפוש, בקשה ותהייה, וחיבורה עם המילה "אל", יוצרת משמעות מיוחדת במינה, בכך שמעניקה למעשה הכוונה [להשם] ומספקת פיתרון לחיפוש.

המילה "אל" נקשרת אל המסורת היהודית ואל עולם הרוחניות ומתייחסת אל אלוהים."

בברכה,

רב נחום