שבת

לסחוב בשבת סלולר

  • ה' אייר התשע"ה

שאלה

אני עובדת בתנועת נוער דתית, ובשבת מתקיימת אצלנו פעילות כמו בכל התנועות. מקום הפעילות רחוק מביתי, ולכן אמרו לי שעליי לקחת איתי בתיק טלפון מכובה - למקרה שחס וחלילה יקרה משהו במהלך הפעילות, אז תהיה לי הדרך להתקשר למי שצריך. רציתי לשאול האם זה אכן מותר?

תשובה

שלום וברכה

אסור בהחלט. אין כל היתר לקחת פלאפון לצורך חשש רחוק של כאילו אולי פיקוח נפש.