תפילה וברכות

שיעור ברכה ראשונה

  • ד' אייר התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, 1. האם ברכת מזונות פוטרת את הדברים שמלווים את המאכל כמו סלט, גבינה וכ'ו, או שיש לברך על כל אחד מהם בנפרד? 2. איך אפשר לדעת בדיוק אם אכלתי את השיעור כדי לברך ברכה אחרונה בפועל? כשאוכלים כל דבר, לחם או מאכל שברכתו מזונות, או שהכל וכ'ו..? תודה רבה, שבת שלום (:

תשובה

שלום וברכה

1. הכלל הוא שכל דבר שהוא עיקר ויש עימו טפל מברכים על העיקר ופוטרים את הטפל ועל כן האוכל קרקרים עם סלטים כחומוס וכדו', מברך על הקרקר ופוטר את הסלט. אם אוכלים דברים חיצונים יחד עם הקרקרים כדוגמת סלט ירקות וכדו' יש לברך על דבר את ברכתו הרגילה.

2. הכלל הטוב ביותר לשער בכל פעם האם אכלת משהו בנפח של כקופסת גפרורים רגילה. זהו שיעור כזית. משקים מברכים על חצי כוס חד פעמית ששותים בבת אחת.