זוגיות

האם אפשר להתפלל לשם יתברך על השידוך הזה?

  • ד' אייר התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני בחור ישיבה בתקופת שידוכים לא צעיר(31) ויצאתי למספר לא קטן של שידוכים.אני בערך שנתיים בשידוכים(אני בעל תשובה 4 שנים),ב"ה עולה מעלה בתורה ועליתי בשעורי הישיבה אני מונח טוב בהלכות ועולה בשעורי הגמרא ב"ה חשוב לי יראת שמיים בבחורה מאוד ובאותה נשימה גם מראה החיצוני. הרבה פעמים שללתי אך גם שללו אותי מהצד השני וזה כמובן בסדר גמור וקבלתי את זה בהבנה מוחלטת ובאהבה ושוב ממשיכים קדימה. בשידוך האחרון שלי היה לי דבר אחר מהרגיל..נתחיל ממה שהוביל למפגש ועד המפגש עצמו הכל היה ממש נראה כהשגחה פרטית שלב אחר שלב..עד הפגישה עדיין הייתי קצת מסופק אבל הכל הסתדר לי טוב..(הבירורים,הדברים שנאמרו וכו,)התפללתי בדרך רק שיהיה מציאת חן וב"ה אתחיל דרך חדשה בחיי עם אשתי לעתיד..ואכן כך היה שראיתי אותה היא מאוד אבל מאוד מצאה חן בעני מה שלא היה לי כמעט באף פגישה,הלבוש צנוע ובטעם טוב האופי הכל כאילו תפור אחד על אחד..מרוב דברים שהתחברו אפילו כמעט לא היו לי דברים בפי ואני ממש לא כזה(: היא מספרת על עצמה תוך כדי ואני בלב מודה לבורא עולם ואומר " כן זאת היא"! השעה הייתה לקראת ערב והשידוך היה מחוץ לעיר שאני גר בה,אז נפרדתי יפה לשלום ואמרתי שב"ה נשתמע דרך מי שהכיר בניינו. כל הפגישה אני בטוח שהיא תהיה מעוניינת בפגישה שניה וכו' מה שכן היא לא צעירה (30) והיא גם בעלת תשובה לומדת במדרשה ב"ה הייתי בטוח שפגישה שנייה בהחלט תתרחש.. ולאכזבתי המרה ואין לי מושג איך להסביר זאת קבלתי טלפון מהבחור שהכיר בניינו( חבר של אחיה הם לומדים ביחד בישבה) "היא אמרה שלא הסתדר לה והיא לא תרצה להמשיך לעוד פגישה.." אני הייתי דיי בהלם לא ידעתי מה לחשוב באותה שנייה אלף מחשבות רצו לי בראש..אולי אמרתי משהו לא טוב בפגישה? או לא? אולי באתי עם יותר מידי בטחון?אולי דברתי יותר מידי? אבל מהר מאוד אני מוריד את המחשבות הללו ויודע שהכל מאת השם יתברך וגם אם הייתי מדבר סינית אם זה היה זה, זה היה זה! אבל מעבר לכך אני לא מפסיק לחשוב עליה ושאולי כל זה זאת מניעה אחת גדולה כי אנחנו כן הזיווג בקיצור המוח רץ.הלכתי לכותל לדבר עם אבא כמה ימים אחר כך אני מתחיל להגיד פרקי תהילים ודמעות מתחילות לרדת (ואני לא בוכה בקלות) ושוב זה לא אני,אני שמח מצחיק מאוד,אהוב על חברי, קליל בטבעי וממשיך תמיד קדימה בחיים...בנתיים 3 שבועות עברו לערך זה היה בחול המועד פסח..בקיצור לשאלתי..(: "האם אפשר להתפלל לשם יתברך על השידוך הזה" כלומר על פלונית או שלהתפלל בכללי ולהגיד מה שהם יחליט והטוב בעיניו יעשה בלי להזכיר את מי שאני חושב שזאת? אשמח לתשובתך כל הישועות!

תשובה

שלום וברכה

תתפלל שאם היא אכן זחיווגך שה' יפתח את ליבה ושתזכה להקים מהרה בית נאמן עם בת זוגתך לה' ולתורתו. תקצוב זמן שאם עד לחג השבועת היא לא תחזור להתעניין בך, אתה תבין שהיא לא שלך ובעז"ה תצליח למצוא מהרה את זיווגך הראוי.