נסיעה באופניים חשמליות

  • ג' אייר התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני יודע שמבחינה חוקית חייבים לרכב על הכביש עם האופניים, זה יותר בטיחותי להולכי הרגל. אך יש בעיה קטנה, יש מישהו שאוסר עליי לנסוע כך על הכביש, אלא הוא רוצה שאסע על המדרכה. האם עליי להתחשב בדעתו? האם הדין הוא אחר ברגע שמדובר באמא/אבא/אשתי שמתנגדים לכך מבחינה בטיחותית עבורי. יש לציין, אני רוכב עם קסדה בכבישים ראשיים ועומד ברמזורים. מה דעת הרב בנושא, תודה רבה בשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

במצב כזה לא תוכל לנסוע באופנייים חשמליות כלל. על הכביש זה מסוכן לך וההורים אינם מאפשרים לך על כן עליך לשמוע לקולם. על המדרכה זה מסוכן להולכי הרגל ושוב אסור לך לנסוע על המדרכה לסכן את הולכי הרגל על כן לא תוכל לנסוע אלא במקום שיש שבילי אופניים.