האם מותר לגלוש עם חוסם פרסומות

  • ב' אייר התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בטוח שאסור לשמוע מוזיקה בימי העומר, אבל אשמח לדעת מה המקורות לכך, משום מה לא מצאתי אזכורים מודגשים לכך יחסית למנהג ידוע מאוד.

שאלתי השנייה, כרגע נכנסתי לאתר מסוים והם טוענים שכיון שאני גולש עם תוכנה שחוסמת פרסומות אני עובר על איסור גזל וזה נוגד את תקנון האתר, האם זה נכון?

תודה רבה והמשך יום טוב

תשובה

לכבוד השואל,

 1. ע' סימן תצג במשנה ברורה ס"ק ג' ובשער הציון ס"ק ד', ערוך השולחן סעיף ב', שו"ת אג"מ ח"א סי' קס"ו וח"ג סי' פז, שו"ת יחוה דעת ח"ג סי' ל'.

2. האם יש הודעה באתר שאסור לעשות כן או האם יש להם תנאי שימוש באתר שצריכים להסכים להם קודם שנכנסים ?

בברכה,

רב נחום