תפילה וברכות

תיקון חצות וברכת המפיל וברכת התורה

  • ב' אייר התשע"ה

שאלה

קראתי בספר חזון עובדיה שצריך לברכך את "ברכות התורה" מלפני תויקון חצות. 1.אם אתה מברך אחר תיקון חצות ברכות התורה אז למה יש רבנים שמתנגדים לכך כמו למשל ברכת המפיל. 2.כתבת תשובה שבספר "הלכה ברורה" של הרב דוד יוסף בנו של הרב עובדיה זצ"ל כותב שמותר לברך ברכת המפיל אחר חצות אבל רוב הרבנים אינם טוענים כך. 3.לדעת רוב הרבנים-איך אפשר לעשות תיקון חצות?

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי כל כך את שאלתך.

בכל זאת אכתוב כמה שורות שאקווה שיענו על מה שרצית לשאול.

מי שישן שינת קבע של הלילה ורוצה לקום לתיקון חצות עליו לברך ברכות התורה לפני תיקון חצות.

מי שלא הלך לישון עדיין והגיע זמן חצות והוא רוצה לעשות תיקון חצות יעשה תיקון חצות ללא ברכות התורה.

קריאת שמע לאחר חצות הורה מרן בסוף ימיו לומר את ברכת המפיל עם ברכה וכפי פסק המשנה ברורה ורוב האחרונים.