שאל את הרב - כללי

מתי קוראים פרקי אבות?

  • ל' ניסן התשע"ה

שאלה

שלום, תוכלו בבקשה להסביר לי:

1 - מה ההבדל בין פרקי אבות ומשניות?

2 - מה המקור של פרקי אבות ומשניות?

3 - מתי קוראים ובאילו משעות היום קוראים?

4 - מה המקור של פרקי אבות ומשניות? מי כתב אותם? לדוגמא: תהלים כתב דוד המלך?

תודה מראש אילן

תשובה

שלום רב,

1-2-4. אין הבדל. הכל יצא מתחת ידי קדשו של רבי יהודה הנשיא חוץ מהפרק השישי שנקרא פרק "קנין תורה", אלא שבעוד שהמסכתות האחרות עוסקות בדינים והלכות, מסכת אבות מיוסדת על דברי מוסר.

3. אפשר לקרוא פרקי אבות מתי שרוצים, ונהגו לעסוק בזה בעיקר בין פסח לשבועות (ראה הקדמה לספר ענף עץ אבות. ויש מהאשכנזים שקוראים פרקי אבות בשבתות הקיץ אחרי מנחה, ראה רמ"א אורח חיים סוף סימן רצב).

בברכה,

הלל מאירס