חדש ומחזיק מפתחות

  • כ"ו ניסן התשע"ה

שאלה

שלום נהגתי שנה שעברה לגדל חיטה שבועיים ולסחוט אותה במסחטה מיוחדת (זה מאוד בריא) ועכשיו עקב הלימוד על ספירת העומר עלה בדעתי שאולי זה איסור "חדש" מצד שני אני רק סוחט את הגבעולים לא את הגרעינים ובאמת מה עם הגרעינים זה א. ב. יש לי מחזיק מפתחות שמחובר אליו תהילים קטן אימי אמרה לי שהיא שמעה שזה ביזוי לתהילים האם זה נכון והלא הם בשני כיסויים

תשובה

שלום וברכה

על עשב חיטה אין איסור חדש.

מאחר וזה מכוסה בשני כיסויים נראה שאין לחוש לצד ביזוי ובפרט אם אתה משתמש בזה מפעם לפעם.