סיר משומש במתנה

  • כ"ו ניסן התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, חברתי רוצה להביא לי סיר שאין לה שימוש בו. היא טוענת שמעולם לא בושל בו בשר טרף. אבל קיים הספק... אם זה רלוונטי, היא עצמה יהודיה שנשואה לגוי. השאלה אם ניתן לקבל ממנה את הסיר ואם כן, מה צריך לעשות בכדי להשמיש אותו? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מאחר והיא חיה רחמנא ליצלן לגוי הרי שהסיר חייב הכשרה כי מסתבר שגם הגוי בישל בסיר ומשכך הסיר נאסר.

תנקי את הסיר היטיב ותטבלי אותו בסיר מים רותחים המבעבעים על האש, אם הסיר גדול ואי אפשר להטבילו בסיר אחר, תמלאי אותו לגמרי במים ותכסי אותו וכאשר המים יגלשו,  הסיר יוכשר.

גם את מכסה סיר יש להטביל במים.