האם זה לא רמאות כשאני אומר כל לילה הריני מוחל וסולח ובעצם יש לי טינה בלב על מישהו

  • כ"ד ניסן התשע"ה

שאלה

שלום וברכה! רציתי לשאול אם זה לא סוג של רמאות מצידי אם אני אומרת כל לילה "הריני מוחלת וסולחת לכל מי שהכעיס וכו' כשלמעשה יש לי טינה בלב על מישהו? אני הרי אומרת בפה מלא שאני סולחת לכולם כשבאמת בפנים אני לא! אני מרגישה שקרנית שמנסה להתחנחן לפני האלוקים טרם השינה. יש לי שאלה נוספת: הרי ידוע שהרבנים כולם (אפילו במזרחי) הם נגד גיוס לצבא. אז אם לדוגמא יחליטו כולם לשמוע לרבנים - לא יהיה צבא כמעט, (הרי גם הרבה חילונים לא מתגייסים) ואז, כשערבים מתקיפים- חייבים שיהיה מי שיילחם נגדם פיזית ויעשה השתדלות? (אני לא מתכוונת לזמן שכולם עושים תשובה, נסתפק רק בזה שהחרדים והמזרחי לא מתגייסים. כי כשכולם עושים תשובה בא המשיח) תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

א. את יכולה לכוון בליבך שאת מוחלת וסולחת לכולם חוץ מאחד שפגע בך.

ב. דעת גדולי ישראל שכל מי שלומד תורה לא יתגייס כי בלימוד שלו הוא מגן על עם ישראל מכל צרה וצוקה יותר מחייל בצבא.

כאשר כל עם ישראל יזכה ללמוד תורה ויהיה צורך בצבא הרי שנחלק את העם לשניים חצי מהם ילמדו תורה וחלק השני יגן על עמינו הקדוש בפעול במסגרת ההשתדלות המחוייבת על כל יהודי לנהוג. כיום לצערינו אחוז הלומדים הוא מאוד קטן בכל שנתון פחות מ10 אחוז ועל כן אנחנו עדיין במינוס גדול וחסרים לנו לומדי תורה רבים.