האם ההכלכה מתירה ניתוח פלסטי להגדלת חזה?

  • כ"ד ניסן התשע"ה

שאלה

האם מותר לאישה לבצע ניתוח שכזה על מנת להתחבב יותר על בעלה? וגם אם מותר, האם יש בכך פגם כיוון שמדובר בהתייחסות יתרה לגוף הגשמי או שאין כאן פגם כיון שהדבר תורם לבני הזוג ומשח את האישה?

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לעשות ניתוח זה לכתחילה כמובן שתנאי שלא להגדיל יתר על המידה בצורה לא צנועה.

2. אין תשובה כללית לשאלה האם זה פגם הכל תלוי לפי העניין של כל אחד ואחד, עד כמה הדבר מפריע לגבר או לאשה ומה מצבם הרוחני של הגבר והאישה האם כתוצאה מהימנעות מניחות זה הגבר נכשל בראיות אסורות או במחשבות אסורות וכו'.

בדרך כלל כאשר מרגישים צורך לעניין זה, עדיף לעשות את הניתוח ולא להימנע.