שתיית מים בזמן התקופה

  • כ"ד ניסן התשע"ה

שאלה

שלום רבני הדברות,

ראשון. אני מודה לכם הרבה על התשובות המהירות והנכונות שנתנו לי. יישר כח ושתזכו למצוות.

הפעם יש לי ג' שאלות:

א. האם מותר לסנן מכשיר מחובר לאינטרנט מתוכנות אסורות, בלי ידיעת/רשות הבעלים?

ב. בקהילה שלי, מיוצאי ארם צובה, נוהגים כ''בן איש חי'' ו''כף החיים'', ולפעמים נגד דעת מרן השו''ע. האם אני יכול לנהוג (לפחות בצנעא) כדעת השלחן ערוך והרב עובדיה יוסף? (אני והקהילה נמצאים בחו''ל)

ג. מהו זמן ה'תקופה' שכתוב בספרים שאין לשתות מים?

תודה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. מצווה וחובה.

ב. כן.

ג. ילקוט יוסף קצוש''ע יורה דעה סימן קטז - הלכות שמירת הנפש :  לא יש להזהר שלא לשתות מים בעת התקופה מחשש סכנה דהיינו חצי שעה קודם התקופה וחצי שעה לאחריה וכן המנהג בארץ ישראל ובשאר מקומות והיה המנהג בירושלים שמכריזים בבתי הכנסת בשבת שלפני התקופה ולהודיע שהתקופה נופלת ביום פלוני שעה פלונית וראוי להדפיס בלוחות השנה להודיע על כך וכתבו האחרונים שיש לתת ברזל בתוך המים בשעת התקופה ואין להחמיר אלא במים אבל בשאר משקים אין לחוש.

בברכה,

בנימין שמואולי