שו"ת ספירת העומר

האם מותר ללבוש בגדים חדשים בספירת העומר?

  • כ"ג ניסן התשע"ה

שאלה

שלום, קניתי סוודר ונעליים חדשים האם מותר לי לחדשם בימי הספירה והאם יש הבדל בין שבת ליום חול? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר ללבוש בגדים חדשים בימי ספירת העומר, ומכל מקום טוב לחוש ממידת חסידות שלא לחדש בגדים שמברכים עליהם שהחיינו. וכשיש צורך, יש להדר ללבוש את הבגד החדש בשבת, ויברך עליו שהחיינו.

מקורות: ראה אשרי האיש חלק ג' (פרק סה סעיף יב), וחזון עובדיה יום טוב (עמודים רנט-רסא).

בברכה,

הלל מאירס